21. 01. 2010.

MEĐUNARODNI FESTIVAL CIRKUSA U MONTE CARLU

Pod pokroviteljstvom princa Alberta i kneževske obitelji jučer je završio tradicionalni Međunarodni festival cirkusa koji je sa sobom donio mnoštvo spektakularnih predstava, poput onih na trapezu, i predstave s klaunovima, s kojima u arenu izlaze i bijeli tigrovi. S obzirom da se radi o jednom od najvećih i najpoznatijih festivala na svijetu, ovaj događaj privlači najbolje izvođače sa svih dijelova planete koji za oduševljene posjetitelje uvijek pripreme nevjerovatan show. Osim što je show spektakularan, on je ujedno i glamurozan, što je primjereno mondenom Monaku.U Monaku se mogu vidjeti razni performansi koji uključuju žongliranje raznih predmeta, akrobatske točke u kojima izvođači dube na glavi, točke sa životinjama i brojne druge.Dodatnu zanimljivost čini i natjecateljski dio sa raznim kategorijama čiji pobjednici nastupaju u posebnoj predstavi .

Ovaj događaj od međunarodnog značaja odvija se na svom već uobičajenom mjestu, na vrhu Fontvieillea, a uvijek privuče mnogobrojne posjetitelje iz različitih zemalja.

Cijela kraljevska obitelj prisustvuje festivalu, koji je ove godine otvorila princeza Caroline, dok je prošlogodišnji 33. festival cirkusa otvorila njena sestra, princeza Stephanie.Ova obitelj je ujedno i organizator ovog vrhunskog festivala.
I ove su godine vrhunski artisti pokazali svoja umijeća i, dakako, kući otišli sa brončanim, srebrnim i zlatnim klaunom. Ove godine je žiri, na čelu sa princezom Stephanie, brončanog klauna dodijelio dvojcu LES GARCIA, klaunovima I ROSSYAN, SLEEPS FRANKELLU i trupi na trapezu - BLUE SKY GIRLS.
Srebrni klaun je ove godine otišao u ruke trupi DE SHANDONG, trupi ESHIMBEKOV, trupi LES FLYING MICHAELS, te PETRI I ROLANDU DUSS.
Zlatni klaun je zasluženo otišao u ruke mladom dreseru lavova i tigrova koji je prošlu sezonu radio u poznatom talijanskom cirkusu "MEDRANO" - MARTINU LACEY-u JUNIORU!!!
ČESTITAMO SVIMA OD SRCA I nadamo se kako ćemo neke od nagrađenih vidjeti i u nekim cirkusima koji će u budućnosti gostovati na području Hrvatske!!!