24. 06. 2010.

SENZACIJA!!!!!CIRKUS MEDRANO U HRVATSKOJ!!!!!



VELIKI TALIJANSKI INTERNACIONALNI CIRKUS "MEDRANO" ZAPOČINJE SVOJU TURNEJU U HRVATSKOJ!!!!OD 1.7 CIRKUS GOSTUJE U PRELIJEPOJ RIJECI, A BIT ĆE SMJEŠTEN NA PRELUCI!!!!DOBRO NAM DOŠAO MEDRANO!!!
P.S - zbog trenutnog zakona (kažem trenutnog jer ulaskom u Uniju zakon o zabrani nastupa divljih životinja će se morati mjenjati jer u Uniji oni nisu zabranjeni) od životinja u cirkusu Medrano možete vidjeti prekrasne konje i pse!!



21. 06. 2010.

VIJESTI!!



Sa velikim oduševljenjem smo prihvatili ovu vijest!!!CIRCUS CHANNEL je internet stranica koja je osmišljena tako da 24 sata dnevno možete gledati razne cirkuske programe..Moira Orfei, Medrano, Barum, Mundial, festival u Monte Carlu, samo su neki od cirkusa čiji se snimci nalaze na ovoj internet stranici...radi se o KOMPLETNIM PROGRAMIMA!!!!!
Kada se zaželite cirkusa i cirkuske umjetnosti, samo kopirajte link ispod, ispecite si kokice i uživajte koliko god vam srce poželi u odličnim spektaklima najpoznatijih i najboljih Europskih i svjetskih cirkusa!!!!!!!!

http://www.livestream.com/circus_channel

CIRKUS APOLLO


Nakon Vinkovaca, cirkus Apollo nastavlja svoju turneju po slavonskim gradovima..Od 22 do 27 lipnja, cirkus gostuje u Đakovu!

CIRCO DO BRASIL



U talijanskom gradu Belluno, trenutno gostuje "Circo do Brasil" u vlasništvu Roberta Gerardia.Ovaj mali talijanski cirkus posjetila je i moja draga prijateljica Jadrana Grubišić (inače iz Osijeka, ali se sretno zaljubila u talijanskog zavodnika Daniele-a, udala i ostala u Italiji:))))Hvala ti Jadro na ovim lijepim fotografijama..na trenutak sam bio tamo s vama..Volim te!Pusa













18. 06. 2010.

VIJESTI



" CIRCO STORICO NACIONALE ITALIANO DARIX TOGNI" prije nekoliko dana započeo je svoju turneju po Saudijskoj Arabiji!Prikolice su dovežene do povijesne Genovske luke , dok su kontejneri sa svom opremom za spektakl dopremljeni na željeznički kolodvor u Reggio Emilia, odakle odlaze u luku La Spezia. Turneja će početi 4. srpnja i trajat će do početka Ramazana, uz moguće proširenje (u skladu sa zakonima vjere).Vlasnici i direktori velikih cirkuskih produkcija, zabrinuto gledaju ulazak cirkusa DARIX TOGNI u ovu novu avanturu, koja sigurno neće posjetitelje ostaviti uskraćenima za nova uzbuđenja i za otvorenost prema novim odnosima između Srednjeg istoka i Zapada.




******************************************************************************************************




Poznata poslovica kaže: nitko nije prorok u svojoj domovini. Ljudima koji su poklonici cirkuske umjetnosti i onih koji se njome bave, sretni su jer smo proslavili 50. rođendan umjetnika koji je bio i prorok u domovini i izvan nje (tako kažu Talijani za njega): Flavio Togni.
Flavio Togni je uvijek bio sinonim za Američki Cirkus(CIRCO AMERICANO by FLAVIO TOGNI),a tijekom godina, naziv njegovog cirkuskog kompleksa priredio mu je prekrasan obrat , pa je nekoliko godina bio zvijezda u najvećem, najstaruijem i najpoznatijem američkom cirkusu "Ringling Bros Barnum & Bailey Circus".U posljednjih 50 godina , Flavio Togni je sa ogromnim uspjehom gostovao širom svijeta.. od Njemačke do Rusije, od Francuske do obližnje Kneževine Monaco-Montecarlo. Postoje mnoge države u kojima je nastupao Falvio Togni donoseći dašak talijanske kulture u svaku zemlju u kojoj je gostovao sa svojim poznatim cirkusom -CIRCUS TOGNI. Uspjeh i pljesak nisu bili rezervirani samo za njega, već i za njegove najbolje prijatelje: konje, ponije, deve, tigrove i dakako slonove.Još jedna stara poslovica kaže: Kapetan ste jednom u životu!, a u ovom slučaju to kapetanstvo traje već 50 godina od strane umjetnika koji je uvijek ostajao izvan svih kontroverzi i polemika po pitanju zaštite životinja, te je svih ovih godina zadržao vrlo pristojan odnos komuniciranja prema onima koji smatraju da životinjama nije mjesto u cirkusu, zoološkim vrtovima,pa čak ni u vlastitom vrtu!