02. 08. 2010.

CIRQUE DU SOLEIL U ZAGREBU!!!!!!!!!!!



Cirque du Soleil s predstavom Saltimbanco zagrebačku će Arenu ostaviti bez daha. Najpoznatija umjetnička kolonija na svijetu, Cirque du Soleil u Zagrebu će gostovati četiri dana, od 18.-21. Studenog kako bi prizvala Vašu maštu, isprovocirala Vam osjetila i probudila one najskrivenije emocije.

Po prvi put u Hrvatskoj, Cirque du Soleil dolazi s predstavom Saltimbanco, jednom od mnogobrojnih predstava kojima oduševljavaju publiku diljem svijeta. Klasični Cirque u svojem najboljem izdanju, Saltimbanco je raznobojno slavlje nadahnuto umijećem i spretnošću . Uključuje akrobacije od kojih zastaje dah te nevjerovatne fizički zahtjevne podvige tijekom solo točaka I epskih ansambla. S postavom koja uključuje 50 umjetnika najvišeg ‘kalibra’ iz 20 različitih zemalja, Saltimbanco će Vas jednostavno očarati. Od naizgled nemogućeg balansiranja, skakanja i okretanja u točci Chinese Poles ili Russian Swing do opiranja gravitaciji u točkama Bungees i Trapeze, od publici omiljene točke Juggling i Acrobatic Bicycle, pa sve do slavnih I jedinstvenih klaunova. Tehnička stručnost i ekstravagantan dizajn utkani su u spektakularne kostime,očaravajuću rasvjetu, humor, čudesnu glazbu i magiju. Pun boja, zabave i čuđenja, Saltimbanco je izvrstan show za cijelu obitelj.

Saltimbanco- od talijanskog 'saltare in banco' što doslovno znači' skakati na klupi' – istražuje urbani život u svim njegovim oblicima: ljude koji tamo žive, njihove sličnosti i različitosti, obitelji i skupine, vrevu ulice i visine nebodera. Predstava je inspirirana urbanim tkivom metropole i njezinim šarenilom stanovnika. Odlučno barokna u svom vizualnom vokabularu, ekelektični likovi predstave vode gledatelje u maštovit, svijet poput snova, u kojem je različitost uzrok nade.

Turneja koja nosi preko 180 tona opreme, sa sobom dovodi i 25 tehničara koji se brinu za opremu i za sigurnost samih akrobata. Obzirom da se radi o iznimno opasnim točkama, predstava tehnički mora biti izvedena besprijekorno.

Svijetska premijera Saltimbanco održana je u Montrealu 23. Travnja 1992. Godine u cirkuskom šatoru gdje se i održavala u proteklih 14 godina, posjetivši više od 75 gradova. U 2007. ,Saltimbanco je adaptiran za arene i sada nastupa u 40 gradova svake godine. Saltimbanco je predstava s kojom Cirque du Soleil je naduže na turneji te ju je vidjelo preko 11.5 milijuna oduševljenoh obožavatelja.

Ulaznice za ovaj najfascinantniji cirkus na svijetu limitirane su na 5000 sjedećih mjesta zbog nevjerojatno velike pozornice koja zauzima skoro cijeli parter, a cijene su:

VIP loža: 700 kuna
Sjedenje 1. kategorije: 500 kuna
Sjedenje 2. kategorije: 400 kuna
Sjedenje 3. kategorije: 300 kuna
Sjedenje 4. kategorije: 250 kuna

Prodaja ulaznica za ovaj jedinstveni doživljaj počinje u ponedjeljak, 21.6. u 8 sati na svim ovlaštenim prodajnim mjestima eventima te preko www.eventim.hr.

Raspored predstava u Zagrebu je slijedeći:

Četvrtak 18.11.2010. 19h
Petak 19.11.2010. 19h
Subota 20.11.2010. 15h i 19h
Nedjelja 21.11.2010. 16h