22. 07. 2008.

STORY OF M E D R A N O






Povijest cirkusa "Medrano" i velike dinastije Casartelli potječe još od davne 1873.godine.Prvi, pravi oblik cirkusa, rađa se 1939. godine kupnjom prvog šatora od, također velike cirkuske dinastije Togni.Te godine obitelj Casartelli po prvi puta u svom cirkusu prikazuje točke dresiranih životinja(dresura konja) i cirkusu daju ime:CIRKUS AURORA).Leonida od majke Rosine, preuzima vodstvo cirkusa i ženi se sa Wally Togni s kojom ima šestoro djece:GHISI,JOSET,HEROS,ELIO,DAVIO i LIVIANA.
1949. godine u cirkus stiže i prvi slon kao i nekoliko lavova.1951. godine Leonida prikazuje točku s lavovima i tigrovima u istom kavezu,točku naziva "TARZAN" koju mnogi pamte i dan danas.1958. godine Leonida Casartelli vodi svoj kompleks "AURORA" van granica Italije i kreće na turneju po Španjolskoj i cirkusu, za potrebe tog gostovanja, mjenja ime u CIRCO NAZIONALE SPAGNOLO COLISEUM".
Slijedećih nekoliko godina cirkus gostuje u Turskoj, Bugarskoj, Izraelu i Njemačkoj sa imenima:CIRCO KER KROLL,CIRCO DI BARCELONA, CIRCO HEROS itd..
1972. godina je i presudna.Cirkus dobiva ime MEDRANO(što je skraćenica od riječi MED.ITE.RAN.E.O) i predstavlja ogroman putujući zoološki vrt u kojem su se nalazili slonovi, žirafe, deve,zebre, orngutani, konji i bijeli nosorog.
Napokon Medrano i u bivšoj Jugoslaviji.1990. godine održana je velika 9-to mjesečna turneja po ex-Jugoslaviji, za koju Casartelli kažu da im je najljepša turneja u životu.
Godinu prije osvajaju srebrnog klauna na velikom Internacionalnom festivalu cirkusa u Monte Carlu koju su, zaljubljeni u cirkus i cirkusku umjetnost, organizirali, na žalost pokojni, princ Rainier i Grace Kelly.Ovaj cirkuski Oscar ponovno osvajaju 2007. godine, ovoga puta uručen im je zlatni klaun za točku sa dresiranim životinjama, odnosno točkom:ALADINOVA LAMPA i dresurom 20 prekrasnih arapskih bijelih konja...
p.s-toliko o tome kako su životinjske točke u Europi zabranjene:)

Nema komentara: