09. 03. 2010.

Gerry Cottle ponovno otvara svoj čuveni cirkus!!



Kako doznajemo, ova produkcija koja sadrži 30 izvođača iz 11 različitih zemalja, svoj šator će otvoriti 17. ožujka, te će u početku turneje obići zapadni dio velike Britanije prije putovanja u London, a zatim i sve ostale gradove u UK. Govoreći na konferenciji za novinare, Gerry Cottle je rekao da će značajka ovog spektakla biti leteći trapez, plejada komediografa, vrhunskih artista kao i baleta sastavljenog od osam Las Vegas-style showgirls.Također je rečeno kako će se snažni fokus staviti i na magiju i iluzije, ali u programu neće sudjelovati točke sa životinjama jer su one u Velikoj Britaniji,nažalost, zakonom zabranjene. Cottle je rekao da je razlog ponovnog pokretanja cirkusa žestoka konkurencija u cirkuskoj industriji te se nada kako će ova proizvodnja otvoriti mogućnosti zapošljavanja djece koji su obučeni u svjetskim školama cirkusa. Također je dodao kako će to će biti vrlo težak posao."Mi smo cirkusa obitelj! Cirkus za nas i dalje predstavlja posebnu vrijednost i dobru obiteljsku zabavu i to gotovo 250 godina te ljudi i dalje žele dobar cirkus. "Ako to ne učinim sada dok još uvijek nisam izgubio energiju i zdravlje, onda to nikad neću učiniti."
Cottle je unajmio farmu u blizini Glastonbury-a gdje je proizvodnja u pripremi, te je naglasio kako očekuje da turneja košta oko 500.000 funti.Kako bi prikupio potrebna sredstva, Cottle prodaje vrijednu umjetničku sliku iz 1932. godine - "Velika cirkuska parada by Edward Seaga". Slika je na aukciji u Christie'su od 16. prosinca te se procjenjuje da bi se mogla prodati za 100,000 do 150,000 funti.

Cottle je pobjegao od kuće u dobi od 15 godina te se pridružio jednom putujućem cirkusu u kojem je na početku radio kao pomoćni radnik da bi nakon nekog vremena postao klaun. 1974. godine osniva vlastiti cirkus, daje mu naziv po svom imenu te kreće na turneju diljem svijeta - od Londona do Hong Konga. Na vrhuncu karijere, televizija BBC ugošćuje ga u showu "Special", kao i na Svjetskom prvenstvu cirkuskih točaka.
Zajedno sa svojim poslovnim partnerom Brianom Austenom, producirao je turneje za Moskovski državni Cirkus i kineski državni Cirkus. Prije šest godina, Cottle kupuje turističku atrakciju "Wookey Hole Caves" u kojem vodi školu cirkusa,a usporedo s tim, gradi i hotel.
U ljeto 2007, Cottle predstavilja show pod nazivom WOW! u Palace Theatre u Paigntonu te nešto ranije iste godine producira turneju Afričkog plesnog mjuzikla "ZAMBEZI EXPRESS.

Nema komentara: