25. 11. 2009.

OTVOREN NOVI CIRKUS U ŠPANJOLSKOJ - "CIRCUBA"




U poslijednje vrijeme kad se često cirkusi napadaju zbog držanja životinja, u Španjolskoj je otvoren novi cirkus "CIRCUBA" što nas posebno veseli jer je to dokaz kako cirkusi itekako prosperiraju u Europi od koje smo mi jako daleko(nažalost)..
Cirkus "Circuba", u režiji Sarah Guzman svoj će debi održati u Zaragozi 4. prosinca!





4 komentara:

Unknown kaže...

Ovo je zaista divna vijest o novom cirkusu. Inače Španjolska ima već priličan broj putujućih cirkusa, kao uostalom i Italija, i što je posebno interesentno u Madridu imaju čak i zidanu zgradu tzv. zimskog cirkusa. Inače zidani cirkus u Europi postoji koliko je meni poznato samo još u Parizu i to čuveni Cirque d Hiver. Najviše zidanih cirkusa ima u Rusiji, skoro svi veći gradovi imaju zidane cirkuse. Jedan od njih u Moskvi sam i osobno posjetio. Ogromno zdanje fantastično uređeno poput najljepših kazališta gdje se karte moraju rezervirati mjesec dana unaprijed. Postoje tri arene koje se smjenjuju i to vodena, ledena i klasična cirkuska arena. I nama susjedna Mađarska ima u Budimpešti zidani cirkus.
Naravno mi u Osijeku možemo samo maštati da neki od tih velikh cirkusa zaluta i u naš grad.
Sjeća li se netko od vas da je i Osijek imao svoj cirkus/varijete Colorado. Ima li netko možda koju fotografiju ?

Pozdrav od vašeg ljubitelja cirkusa iz Osijek !

mario kaže...

Pozdrav dragi prijatelju!Hvala na komentaru!Ima i u Njemačkoj jedan "zidani" cirkus, naravno radi se o cirkusu Krone!Što se Colorada tiče, taj variete je držao djed od moje prijateljice i imam pregršt fotografija iz 60 - tih o Coloradu..Nikako da nađem vremena da ih skeniram..Inače, imam i pregršt kostima i plakata što mi je Petra dala, tako da Colorado, na neki način, i dalje živi:-)))))Stavit ću slike, dobro da ste me podsjetili:-))))Pozdrav

Unknown kaže...

Mario hvala ti na ovim informacijama. Posebno mi je drago da još ima fotografija našeg Colorada i molim te da ih što prije staviš. Pomalo sam nostalgičan kada se sjetim Colorada. Prisjećam se gdje su sve u Osijeku postavljani cirkuski šatori. Počelo je pored Drave na mjestu sada srušene Bijele Lađe, onda su cirkusi premješteni u park preko puta Doma Zdravlja, pa na Sjenjak preko puta Svilane i na kraju na prostoru dnašnje Bille. Zadnji su bili preko Drave i od tada ih više nema...
Znalo je i po nekoliko cirkusa godišnje gostovati u našem gradu. Prvo već spominjani domaći Colorado, pa cirkus Adria iz Beograda a onda prava navala talijanskih cirkusa : Medrano, Orfei, Embel Riva, Orfei in ice, pa francuski, njemački, mađarski, češki.
Naravno i cirku Krone koji ima u Münchenu zidanu zgradu, dolazio je u Osijek pod velikim šatorom.
Sa nestrpljenjem očekujem slike Colorada.
Pozdrav !

Anonimno kaže...

Ovaj cirkus je zagolicao i mene, pogotovu kad vidim palme (hmmm) odmah do šatora! A ne bi bilo loše zaletit se tamo!

hvala na vijesti
pozdrav
Dajana